Dit is het recept voor de ALLERLEKKERSTE BROWNIES van de wereld. Waarom?
- Super smeuïg van binnen, krokant van buiten
- Pure, pure, pure chocola!
- Gemaakt in 15 minuten.
En het mooiste is? Je hebt het zo gedaan, en de meeste ingrediënten heb je al in huis!
Op basis van ‘Easy Fudgy Brownies From Scratch’, van Inspired Taste.
Bakkers klaar? Bakken maar!
Boodschappenlijst
- 150 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 80 gram cacaopoeder (zoals van Blooker of Droste)
- 60 gram bloem
- 2 eieren
- zakje vanillesuiker
- 100 gram pure chocolade
Benodigdheden
- Pan
- Bak
- Bakpapier
- Cakevorm
Stappenplan
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe een laag water in een pan en zet deze op het vuur. Zet hierop een plastic schaal zodat deze verwarmd wordt.
3. Doe de boter in de schaal en wacht tot dit gesmolten is.
4. Voeg de suiker en de cacao toe, en roer met een garde tot het een één geheel is.
5. Haal de bak van de warmte bron af.
6. Klop de eieren, voeg deze toe aan het mengsel en roer tot het één geheel is.
7. Voeg de bloem toe, en ja, roer weer tot het één geheel is.
8. Verspreid het mengsel in een cakevorm en plaats het in de oven
9. Na tien minuten kun je de cakevorm even uit de oven halen. Verspreid de pure chocola hierboven, en zet het terug in de oven. De chocola wordt vanzelf zacht en kan aan het eind met een lepel worden uitgesmeerd.
10. Laat de brownie nog 10 tot 15 minuten in de oven. Je kunt testen of het gaar is, door met een sateprikker te prikken. Hoe meer brownie er aan de prikker blijft zitten, hoe langer deze nog in de oven moet.
11. Gaar? Super! Haal de brownie uit de oven en smeer de chocola lekker uit over de hele bovenkant.
12. Plaats de brownie in de koelkast en laat hem twee uur opstijven.
En yes! Je kunt heel veel mensen blij maken 🙂