15 awesome en gratis plugins voor je WordPress site

door

1. Floating Social Bar

De Floating Social Bar maakt gebruik van de grootste social medianetwerken. Daarnaast geeft de bar pas een replica afbeelding en het aantal shares weer als je met je muis over de social share buttons heen gaat. Hierdoor kan de bar zijn slanke postuur behouden en heeft deze plugin weinig impact op de laadtijd van je website.

2. Contact Form 7

Maak het makkelijk om contact met jou op te nemen met de plugin Contact Form 7. Het is simpel voor de bezoekers van je website en voor jou makkelijk om te installeren en eenvoudig te customizen.

3. Page Builder by Site Origin

Geen expert in codering, HTML of design? Dan is de Page Builder by Site Origin speciaal voor jou. Deze plugin werkt met elk WordPress thema en maakt het creëren van bijvoorbeeld verkooppagina’s en ‘squeeze pages’ super easy.

4. Jetpack

Een collectie van verschillende add-ons wat als nadeel heeft dat Jetpack een beetje opgeblazen is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken Jetpack bevat namelijk:

– Traffic growth and insights (geeft weer hoe vaak je website bezocht wordt en biedt verschillende tools om meer bezoekers te trekken).
– Security pack (beveiligt tegen spam logins, comments en waakt voor wachttijd).
– Image performance (optimaliseert afbeeldingen en reduceert de bandbreedte).
– Centralized management (beheer plugin menu’s, publiceer posts en bekijk je verbeterde statistieken).

5. Yoast SEO

Deze plugin zou een prioriteit moeten zijn van elke website. Yoast SEO is een overzichtelijke plugin die SEO behapbaar maakt door onder andere:

– Page analysis (checkt of afbeeldingen alt tags hebben die het focus keyword bevatten, de lengte van je posts en je metadiscriptions).
-Meta and link elements (geeft je controle over de pagina’s die zichtbaar zijn in de Google search resultaten).
-XML sitemaps (maakt automatisch sitemaps en zorgt ervoor dat Google en Bing hier kennis van nemen).
– RSS optimization (vergroot je kans om te werken met gekozen keywords).

6. Google Analytics by MonsterInsights

Zorgt ervoor dat jij je analytics nauwlettend in de gaten kunt houden om inzicht te krijgen in hoe bezoekers zich gedragen op jouw website en hier op in te spelen. Makkelijk te installeren, laat je websites tracken met behulp van GA tracking code en bevat Visitor metric dashboards.

7. Sucuri

Een van de beste beveiliging plugins die er zijn en helemaal gratis voor WordPress gebruikers. Sucuri

controleert alle beveiligingsgerelateerde gebeurtenissen (Security activity audit logging), helpt je om de juiste acties te ondernemen als je website in gevaar komt (Post-Hack options), stuurt je notificaties wanneer er een beveiligingsgerelateerde gebeurtenis plaatsvindt (Notifications) en scant en waarschuwt wanneer er code afwijkingen of abnormaliteiten optreden (Remote malware scanning).

8. W3 Total Cache

Dit is een van de makkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat je site vlot blijft lopen. W3 Total Cache bewaart een HTML versie van je website. Hierdoor worden er minder requests naar de server en database gestuurd, laden je pagina’s sneller, zijn je bezoekers blijer en stijgen je search rankings.

9. WP Smush.it

Verwijdert onnodige informatie van afbeeldingen die je upload naar je website. Hierdoor worden de bestanden kleiner en kunnen ze sneller geladen worden voor je bezoekers.

10. Antispam Bee

Een gratis plugin die spam comments voor je vangt. Antispam Bee heeft meer dan 200.000 gebruikers en doet niet onder voor de commerciële oplossingen die wel een prijskaartje hebben.

11. SumoMe

Alles wat je nodig hebt voor effectieve list building, lead generation en voor de promotie van je site biedt deze tool. Share buttons, tools om afbeeldingen te delen en een simpele click-to-tweet functie. Daarnaast maak je met SumoMe simpele call to actions op verschillende plekken in je website, van pop-ups tot full screen messages. SumoMe is een bonte verzameling van gratis tools.

12. Editorial Calendar

Al je ingeplande posts maak je overzichtelijk in Editorial Calender. Wijzig eenvoudig je publicatiedata met drag and drop, edit de posts die verbetering nodig hebben en beheer tegelijkertijd het werk van je verschillende auteurs.

13. Subscribe to Comments

Een simpele tool die ervoor zorgt dat je bezoekers zich kunnen inschrijven om per mail comment threads te ontvangen. Natuurlijk kunnen ze zich ook uitschrijven als ze niet langer geïnteresseerd zijn, notificaties blokkeren en hun emailadres wijzigen.

14. Easy Fancybox

Easy Fancybox maakt gebruik van de FancyBox jQuery extension om je afbeeldingen en andere media meer pit te geven. Met één klik open je op elk plaatje een fancy popover.

15. qTranslate X

Met qTranslate X edit je content in verschillende talen vanuit hetzelfde scherm op je WordPress website. Deze plugin biedt verschillende taalschakelknoppen die alle tekst van meertalige velden vult met de gekozen taal. Shortcodes zorgt ervoor dat je de content in verschillende talen kunt invoeren in widgets en op andere plekken. Je kunt zelfs je URL’s laten vertalen.

Succes!
Thomas van Driel

Artikelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.